Tarta cu dovlecei

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 27 Aug 2015 | 5530 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
    • 550 g faina
    • 25 g drojdie
    • 100 gr sana
    • 250 ml apa calduta
    • 3 linguri ulei
    • 1 lingurita zahar
    • un praf de sare
    Pentru umplutura:
    • 2 dovlecei micuti
    • 300 g mozzarella
    • 5-6 linguri parmezan ras
    • 2 rosii
    • 1 lingurita rozmarin uscat
    • piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu dovlecei:

Aluatul: Eu am pregatit o cantitate mai mare de aluat, pentru ca am mai pregatit ceva (o sa va arat zilele urmatoare), dar daca vreti sa faceti aluat doar pentru tarta, e suficient sa il pregatiti din 250 gr. faina si micsorati si cantitatile celorlalte ingrediente. Cernem faina intr-un bol, presaram sarea. Frecam drojdia cu zaharul pana se dizolva, o turnam peste faina. Incepem sa amestecam, adaugam sana. Apa calduta o turnam treptat, framantam pana obtinem un aluat elastic si usor lipicos. La final incorporam uleiul. Acoperim aluatul, il lasam la dospit 35-40 de minute, la loc ferit de curent.

Umplutura: Spalam dovleceii, ii taiem rondele subtiri. Ii punem intr-o sita, ii presaram cu sare si ii lasam sa se scurga cam 30 de minute. Mozzarella o taiem cuburi potrivite, rosiile le spalam, le facem felii rotunde. Dupa ce aluatul a dospit, rupem din el o bucata, dar mai putin de jumatate. Tapetam cu hartie de copt o tava de tarta, presaram putina faina, punem aluatul si il intindem cu degetele spre margini facand si o mica bordura. Il intepam cu furculita, asezam felii de dovlecel, cuburi de mozzarella, putin parmezan ras. Asezam ultimul strat de dovlecel, mozzarella, feliile de rosii si restul de parmezan. Presaram putin piper si rozmarinul. Introducem tarta in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana se rumeneste deasupra si aluatul este patruns. O scoatem cand este gata, o lasam putin la racorit si servim. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu dovlecei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Chiftele de dovlecei